Feeste t’Ename 2021

Beste Enamenaren,

Met heel veel pijn in het hart moeten wij u melden dat er geen Feeste t’Ename zal zijn begin augustus. Dat vindt u maar zeker ook wij heel erg jammer en serieus klote maar in tegenstelling tot wat velen denken of wat er jolig verkondigd wordt is de coronamiserie nog niet volledig voorbij. De aanvankelijke euforie van alles mag terug deze zomer in ‘ons herwonnen rijk der vrijheid’  heeft inmiddels plaatsgemaakt voor coronarealisme, zeker bij organisatoren van grote evenementen zoals het onze. Wat we nu weten is dat er voor een massaevenement als het onze er nog altijd regels zullen zijn, ja ook in augustus. En dat betekent beperking van het aantal mensen, afstand houden, mondmaskers en blijven zitten. En de Feeste is nu juist het tegenovergestelde: alles is georganiseerd om zoveel mogelijk mensen te kunnen plezieren en uit de bol te laten gaan, zonder restricties. Een Feeste houden met een beperkt terras onder onze tent op het Enameplein met een vroeger sluitingsuur zou een optie kunnen zijn maar laat ons realistisch zijn: na een paar uur gaat niet iedereen blijven zitten, gaat er rondgelopen worden, gaat er gedanst worden op, rond en onder de tafels en we vrezen dat de autoriteiten dan niet even flexibel zullen zijn als op de kampioenenviering van Brugge. En we gaan ook meer mensen moeten teleurstellen dan er kunnen deelnemen. Zo een extra light versie van de Feeste is trouwens financieel ook niet haalbaar aangezien we de voorbije maanden niet zijn gaan aankloppen bij onze vele sponsors wat ons logisch leek gezien de barre economische tijden. Geen Feeste dus, maar we gaan toch bekijken of we op 1 dag in dat weekend toch iets coronaproof kunnen organiseren waarbij we het volk kunnen spreiden, wordt dus nog vervolgd…
U had waarschijnlijk gehoopt op een plezantere mededeling van ons na een jaar stilte in de coronawoestijn maar het is nu zo.. Hopelijk mogen we rekenen op uw begrip, hou nog even vol, hou u gezond, laat u vaccineren en hopelijk is er volgend jaar terug een Feeste zoals het hoort, met iedereen erbij, met alle activiteiten en zonder restricties want zo hoort Feeste t’Ename te zijn…

Feestcomité Ename